BIO MATCHA - OCHA - Hadong - Jižní Korea

Kód: 122/30G 122/100 Zvolte variantu
Akce Novinka Tip
Značka: Kafíčkočaj
199 Kč 549 Kč od 199 Kč –40 % –36 % až –40 %
HADONG KOREA CZ
199 Kč 549 Kč od 199 Kč –40 % –36 % až –40 % 119 Kč 349 Kč od 119 Kč
Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

NOVINKA - nová odrůda 2023

Lahodná BIO matcha vyráběná z čajovníku Hadong, listy čaje jsou stíněny metodou "kabuse".

Korejská matcha se snadno šlehá a poskytuje světle zelenožlutou pěnu.

Tato matcha se pěstuje na kopcích Hadong, nejjižnější části Korejského poloostrova. Tato oblast má historii pěstování čaje od 9. století, tj.  300 let předtím, než Eisai (japonský mnich) popularizoval čaj v Japonsku. Je to kolébka korejské čajové kultury. 

Více o rozdílech mezi japonskou a korejskou matchou najdete v podrobném popisu pod videem.

Video  najdete v podrobném popisu. 

NOVINKA - Množstevní slevy 

Při nákupu Sleva
od 5 ks 10%

 

1 šálek čaje = 1g - 2g

Jak Vám čaj Matcha pomůže zhubnout? To se dozvíte po kliknutí na tento odkaz.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Matcha - Hadong

 

Když se řekne Matcha, první země, která nás napadne, je obvykle Japonsko, země vycházejícího slunce. Měli bychom však věnovat pozornost i Jižní Koreji, věnovat, zemi ranního klidu.

Korejská a japonská kultura mají mnoho podobností. Avšak korejské čaje jsou specifické a mají nám co nabídnout. Malé rozdíly jsou to, co dělá japonské a korejské čaje jedinečně výjimečnými. Mezi klíčové rozdíly patří geografie, metoda zpracování a cíle přípravy čaje matcha.

Korejskou matchu lze považovat za robustnější styl čaje. Je to proto, že korejská matcha využívá kratšího umělého stínování čajových listů, po delší dobu se užívají přirozené metody. Stínění využitím okolních lesů, hor a mraků.

Korejská matcha je obzvláště skvělá, když se pije s vydatnějšími nebo těžšími jídly, ale používá se také v kulinářském umění.

 

Požadavky, které klademe na náš čaj

  • Žádné pesticidy a chemie
  • Živá zelená barva
  • Bohaté aroma
  • Nasládlá chuť čaje kontrastující s mírnou hořkostí

 

Matcha – proces výroby

Nejprve se vyberou čajové listy nejvyšší kvality, které nebyly vystaveny přímému působení slunečního svitu.

Následuje postup vaření, sušení a zpracování čajových listů na přášek, v této formě tak získáváme veškeré možné živiny z čaje.

Tento čaj se pije při Japonském čajovém obřadu Sado.

Charakteristika: Nasládlá chuť, mírná hořkost, perfektní využitelnost, bez pesticidů, bez chemikálií

Díky krásné živě zelené barvě a chuti čaje Matcha, je tento nápoj také využíván k ochucení Japonských sladkostí či zmrzlin.

 

zpracovani 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: MATCHA - OCHA - PREMIUM TEA
BIO: ano
Druh čajů: matcha
Detoxikační: ano
Hmotnost: 30g
Hubnoucí: ano
Výrobce: Kafíčkočaj

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: