BIO zelený čaj Gyokuro Konacha - Japonsko
Kód: 171/50G 171/100 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Konacha neboli práškový čaj by se neměl zaměňovat s čajem Matcha. Zatímco Matcha se vyrábí rozemletím čajových lístků v kameni na jemný prášek, Konacha se vyrábí z čajového prachu, který vzniká při zpracování jiných čajů.
Kvalita čaje Konacha závisí na tom, odkud čaj pochází. Naše Konacha pochází ze zpracování čaje Gyokuro; jiné čaje Konacha však mohou být vyrobeny zpracováním čaje Sencha. Naše Konacha je speciálně vybraná, jedinečná odrůda, která vydrží i vroucí vodu, aniž by ztratila na chuti nebo barvě. Konacha je velmi jednoduchý sladký, lehce travnatý startovací čaj s malou trpkostí. Konacha je v Japonsku známá jako čaj podávaný především v restauracích se sushi.
Návod k přípravě
Věříme, že čaj by se měl vařit podle Vaší osobní chuti.
Pro začátek vám rádi poskytneme doporučení, ale neváhejte experimentovat! Při louhování čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. Při vaření čaje Konacha nebo jakéhokoli jiného zeleného čaje lze bezpochyby získat fantastický šálek, ale tradiční metoda skutečně zvýrazňuje krásné umami vlastnosti, kterými je známý.
Doporučujeme louhovat jednu čajovou lžičku čaje Konacha v 250 ml vody zahřáté na 70 °C (nebo méně) po dobu pouhé jedné minuty. Poté louhujte ještě jednou nebo dvakrát a s každým dalším louhováním dobu louhování mírně prodlužujte. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou vodu a vyhněte se převaření.
Snažte se čaj nemlít déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější nálev, nemusíte louhovat déle, stačí použít více čaje. A nezapomeňte čajové lístky znovu namočit, abyste z nich vytěžili maximum!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.