Uděláte si 1 velký nebo 6 mini cheesecaků
Na krustu budete potřebovat:
200g grahamových krekrů
Máslo
Na náplň našeho cheesecaku:
140g smetanového sýru
110g cukru
1 a půl polévkové lžíce čaje Matcha
75 ml horké vody
30 ml zakysané smetany
1 polévková lžíce citronové šťávy
1 polévková lžíce želatiny v prášku
120 ml smetany
Nakonec můžete ozdobit šlehačkou a listy máty
Postup:
Vložte krekry do misky nebo do sáčku a rozdrťte je na drobky, poté krekry smíchejte s máslem tak, abyste zformovali těsto. Nechte odpočívat 30 min.
Ve středně velké misce míchejte smetanový sýr do hladka a do měkka, poté vmíchejte cukr.
Vložte grahamové krekry do misky nebo do sáčku a rozdrťte je na drobky, poté krekry smíchejte s máslem tak, abyste zformovali těsto. Nechte odpočívat 30 minut
Ve středně velké misce míchejte smetanový sýr do hladka a do měkka, poté vmíchejte cukr.
Matchu vsypte do malé misky a přilijte 30ml horké vody, ušlehejte metličkou do hladka, lze použít i vidličku (může ale způsobit malé hrudky).
Přidejte matchu, zakysanou smetanu a citronovou šťávu do již umíchaného smetanového sýru.
V horké vodě (45 ml) rozmíchejte želatinu dokud se úplně nerozpustí, poté rychle vmíchejte do směsi ze smetanového sýru a odložte stranou.
Za pomocí ručního elektrického mixéru ušlehejte šlehačku a poté lehce promíchejte se smetanovým sýrem.
Finální mix nalijte do krustu z grahamových krekrů, uhlaďte špachtlí, pak už jen vložte do lednice na 20 minut.
Přejeme Vám dobrou chuť!