Nepečený matcha cheesecake

Uděláte si 1 velký nebo 6 mini cheesecakůnepeceny_matcha_cheesecake

Na krustu budete potřebovat:

200g grahamových krekrů

Máslo

Na náplň našeho cheesecaku:

140g smetanového sýru

110g cukru

1 a půl polévkové lžíce čaje Matcha

75 ml horké vody

30 ml zakysané smetany

1 polévková lžíce citronové šťávy

1 polévková lžíce želatiny v prášku

120 ml smetany

 Nakonec můžete ozdobit šlehačkou a listy máty

Postup:

Vložte krekry do misky nebo do sáčku a rozdrťte je na drobky, poté krekry smíchejte s máslem tak, abyste zformovali těsto. Nechte odpočívat 30 min.

Ve středně velké misce míchejte smetanový sýr do hladka a do měkka, poté vmíchejte cukr.

Vložte grahamové krekry do misky nebo do sáčku a rozdrťte je na drobky, poté krekry smíchejte s máslem tak, abyste zformovali těsto. Nechte odpočívat 30 minut

Ve středně velké misce míchejte smetanový sýr do hladka a do měkka, poté vmíchejte cukr.

Matchu vsypte do malé misky a přilijte 30ml horké vody, ušlehejte metličkou do hladka, lze použít i vidličku (může ale způsobit malé hrudky).

Přidejte matchu, zakysanou smetanu a citronovou šťávu do již umíchaného smetanového sýru.

V horké vodě (45 ml) rozmíchejte želatinu dokud se úplně nerozpustí, poté rychle vmíchejte do směsi ze smetanového sýru a odložte stranou.

Za pomocí ručního elektrického mixéru ušlehejte šlehačku a poté lehce promíchejte se smetanovým sýrem.

Finální mix nalijte do krustu z grahamových krekrů, uhlaďte špachtlí, pak už jen vložte do lednice na 20 minut.

Přejeme Vám dobrou chuť!